nieuws

Verdachte Project X Enschede blijft langer vastzitten

De 28-jarige man die onder meer van opruiing wordt verdacht bij Project X in Enschede blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft vandaag bepaald dat zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd.
De rechter-commissaris noemt opruiing 'buitensporig, gevaarlijk en een ernstig strafbaar feit'. De rechter-commissaris vergelijkt de opruiing in Enschede met Project X in Haren.
"Het zou onbegrijpelijk en onaanvaardbaar worden gevonden als de verdachte in vrijheid de verdere vervolging zou morgen afwachten", aldus de rechter-commissaris op de Facebook-pagina van de Enschedese politie.

Afgelopen vrijdag

Afgelopen vrijdag gaven ongeveer 150 jongeren gehoor aan de oproep tot een Project X-feest bij winkelcentrum Het Stroink in Enschede. Tegen middernacht ontstonden enkele opstootjes en werden er spullen vernield. Meerdere jongeren werden opgepakt.
Bij een naastgelegen tankstation werd een ruit ingegooid en werden vernielingen gepleegd. Ook keerde de groep jongeren die langer bleef hangen zich tegen de politie. Agenten besloten hierop om de weg vanaf de rotonde richting het winkelcentrum af te sluiten voor verkeer.

Oproep

Eind vorige maand ging er een oproep tot een Project X-feest in Enschede rond op Facebook. De oproep werd al snel 1400 keer gedeeld en 2400 mensen hadden gereageerd. De oproep werd vervolgens van het internet gehaald. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.