nieuws

Twentse brandweerman deelt positieve ervaring op Facebook

Als een van de eerste mensen was brandweerman Thomas Meijerink maandagmiddag bij een eenzijdig ongeluk in Enschede. Een auto reed tegen de stoep en ramde een lantarenpaal. De reden voor zijn Facebookpost: een zeer positieve ervaring.
Hij schrijft: "Ten tijde van deze hectische tijdsperiode was ik (achteraf) onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van alle omstanders."

Hulp verlenen

Toen Thomas het ongeval zag gebeuren is hij naar de auto gelopen om te kijken of hij hulp kon verlenen: "Ik heb mezelf er eerst van overtuigd of 112 werd gebeld. Er leek sprake te zijn van brand, want er was rook te zien. De eerste mensen wilde om deze reden de persoon er zo snel mogelijk uittrekken."
Omdat Meijerink dacht de rook van de airbag was, identificeerde hij zichzelf als brandweerman: "Dat nam toch wat stress weg voor sommige omstanders."

Adequaat handelen

Wat de brandweerman opviel is de inzet en betrokkenheid van alle omstanders: "In plaats dat men aan het filmen was, werd er hulp verleend en geassisteerd met het zo goed mogelijk bevrijden van het slachtoffer. Dekens werden over glassplinters gelegd, een reservewiel werd onder de B-stijl gelegd zodat de auto niet op het dak kon rollen, de accupool werd afgekoppeld en sleutels werden uit het contact gehaald."
Ook om de veiligheid van Thomas werd gedacht: "Toen ik de persoon onder zijn schouders vast had, werd ik zelfs aan mijn broekriem gegrepen zodat ik niet zou vallen."

Respect

Thomas vervolgt: "Ondanks deze 'roerige' tijd in de maatschappij spande iedereen, van elk geslacht, geloofsovertuiging en kleur, zich in voor een medemens. Er werd inderdaad een telefoon gepakt, maar werd gebruikt waarvoor deze oorspronkelijk bedoeld is. Bellen."
De brandweerman spreekt zijn respect en dank uit. Hij hoopt dat zijn Facebookbericht de betrokkenen bereikt."

Ontvangst

De post krijgt veel lof. Het bericht wordt veel gedeeld en geliket.
Ook reageren veel mensen met hun complimenten over dit verhaal, dat het fijn is dat de positieve kant ook wordt belicht door de brandweer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.