nieuws

Waar komt dit boeket bloemen vandaan? Het lag voor de deur van het afgebrande huis in Dedemsvaart

De politie wil weten waar het boeket bloemen vandaan komt dat voor het huis aan De Koningsvaren in Dedemsvaart lag waar vorige week brand uitbrak. Het boeket met gekleurde gerbera's werd in het weekend voor de brand bij het huis neergelegd. De politie wil weten door wie, en waar het boeket bloemen gekocht is.
De politie hoopt met de bos bloemen meer te weten te komen over de oorzaak van de brand. Vorige week maandag, 9 oktober, brandde de bovenwoning volledig uit. Een hond die in het huis verbleef overleefde het niet. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de brand is aangestoken. 

'Bewoonster om 16.45 uur vertrokken'

Kort na vijf uur 's middags stond het huis in lichterlaaie. In het huis woonde een vrouw. Die was kort voor de brand uit haar huis vertrokken. "We weten dat de bewoonster om kwart voor vijf uit het huis is vertrokken in een auto", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Een half uur later stond het huis in brand. Wij willen uiteraard graag weten wat er in die tussenliggende periode bij het huis is gebeurd." 
Opvallend is dat er sinds vorige week vrijdag een boeket bloemen voor de deur van de woning lag. Wie dat daar heeft neergelegd weet de politie niet. "We denken dat het boeket met gekleurde gerbera's bij een supermarkt of een tankstation zijn gekocht", vertelt Westerhoff. "Vermoedelijk is dat vrijdag 6 of zaterdag 7 oktober gekocht. Het is goed mogelijk dat dit in de directe buurt van Dedemsvaart is gekocht. We krijgen daar graag meer informatie over. Ook tips over wie het bosje bloemen bij het huis heeft neergelegd zijn welkom." 

Tips?

Wie meer informatie heeft over deze brand, of iets opvallends heeft gezien rond het huis, wordt verzocht de tiplijn van de politie te bellen: 0800 - 6070 (gratis nummer). Anoniem tips doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.