nieuws

Ziekenhuis Isala Zwolle in conflict met zorgverzekeraar VGZ

Isala in Zwolle
Isala in Zwolle
Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft een conflict met zorgverzekeraar VGZ over de zorginkoop bij het ziekenhuis. Dat schrijft Zorgvisie. De verzekeraar wil volgens het ziekenhuis zestien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betalen.
Voor Rob Dillmann, voorzitter van de raad van bestuur van Isala, is de maat vol. "We komen er niet uit met VGZ. Ze kopen onvoldoende ziekenhuiscapaciteit in en stellen zich buitengewoon halsstarrig op in de onderhandelingen. VGZ komt zijn zorgplicht niet na", zegt hij tegen Zorgvisie.
De zorgverzekeraar hoopt snel een afspraak te maken met Isala over de vergoeding van de extra zorg en wil op korte termijn tot passende afspraken komen. "Dat is in het belang van de patiënt. Het is niet een discussie of er zorg vergoed wordt, maar het gaat om de hoogte van het bedrag", zegt Jan Sinnige van VGZ.

Afspraken gebaseerd op vorig jaar

Jaarlijks maken ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken over hoeveel zorg er geleverd wordt. Die afspraken zijn gebaseerd op de geleverde zorg van een jaar eerder.
"In 2016 heeft VGZ tien miljoen euro aan extra geleverde zorg niet betaald. Voor dit jaar dreigt dat bedrag uit te komen op zestien miljoen euro. Dat is drie keer ons jaarresultaat. Zo kan het niet langer. We kunnen niet gratis zorg gaan leveren", zegt Dillmann. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.