nieuws

Enschede deelt laptops uit aan kinderen uit minimagezinnen

Laptops / computers
Laptops / computers
Kinderen uit minimagezinnen in Enschede krijgen van de gemeente een laptop of een tablet. Omdat in het moderne voortgezet onderwijs een laptop of tablet vaak onmisbaar is, wil de gemeente samen met Stichting Leergeld Enschede gezinnen helpen die het financieel zwaar hebben.
Enschede kreeg eerder dit jaar 1,17 miljoen euro van het Rijk om armoede onder kinderen tegen te gaan. De gemeenteraad heeft samen met het college besloten om 142.000 euro hiervan te reserveren voor digitale middelen. 

Kinderen moeten gelijke mogelijkheden krijgen

Volgens wethouder Patrick Welman zijn digitale middelen als laptops of tablets noodzakelijk voor jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan. "Zij zouden op hun nieuwe school moeten starten met dezelfde mogelijkheden en kansen als leeftijdsgenootjes. Daarbij hoort een fatsoenlijke laptop."
De gemeente heeft niet genoeg laptops voor alle kinderen uit minimagezinnen in Enschede. Met het beschikbare budget kan Stichting Leergeld Enschede 350 laptops uitgeven. Er zijn echter meer belangstellenden, waardoor sommige kinderen op een wachtlijst worden geplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.