nieuws

Openbaar Ministerie eist celstraffen voor zware mishandeling in Hengelo

Rechtbank
Rechtbank
Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen geëist tegen twee Deventenaren die vorig jaar een man zwaar hebben mishandeld in Hengelo. De twee mishandelden de man in oktober 2016. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op.
Hij brak zijn neus, had bloeduitstortingen en een hersenschudding. De man was twee weken uit de running en heeft nog twee maanden blijvende pijn gehad. Hij werd aangevallen na onenigheid in een horecagelegenheid in het centrum van Hengelo.

"Alsof het een voetbal was"

Een van de mannen uit Deventer was een kickbokser en speelde op hoog niveau wedstrijden. Tegen hem is twee jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De 24-jarige man is hoofdverdachte en schopte het slachtoffer hard tegen zijn hoofd. "Alsof het een voetbal was", sprak de officier van justitie. 
De andere verdachte, eveneens 24 jaar oud, kreeg een half jaar cel tegen zich geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Allebei de verdachten krijgen een proeftijd van drie jaar.

Hoofdverdachte kreeg eerder al straffen

De hoofdverdachte kreeg in 2013 en 2014 al taakstraffen opgelegd voor drie openlijke geweldplegingen. De officier van justitie wil dat hij, naast zijn gevangenisstraf, ook een verplichte behandeling krijgt voor zijn agressie-gerelateerde problematiek. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.