nieuws

Wie gooide stenen vanaf parkeergarage Diezerpoort in Zwolle?

Een vrouw van 44 is gewond geraakt toen er vanaf parkeergarage Diezerpoort in Zwolle stenen naar beneden werden gegooid. Ze heeft er een zware hersenschudding aan overgehouden en lange tijd niet kunnen werken.
Het gebeurde op zaterdagavond 22 juli. De vrouw fietst dan over de Van Wevelinkhovenstraat in Zwolle. Rond half negen 's avonds is ze ter hoogte van parkeergarage Diezerpoort. Daar krijgt ze ineens een steen op haar hoofd. 

'Weg daar! Ze zijn aan het gooien!'

"Ik schrok en schreeuwde", vertelt de vrouw in Onder de Loep. "Ik dacht eerst dat het gebouw afbrokkelde en wilde terug gaan om te kijken. Maar mijn vriend riep: 'Weg daar, ze zijn aan het gooien!'. Ik zag een vrouw lopen die bijna door een steen werd geraakt."
De vrouw loopt daarna naar de overkant van de weg. Op het vijfde en hoogste parkeerdek ziet ze vier jongeren staan. Ze gooien blikjes en stenen naar beneden. Als de politie arriveert zijn de jongeren verdwenen.

'Heb me ziek moeten melden'

Met stevige hoofdpijn fietst de vrouw daarna naar huis. De pijn trekt in de dagen daarna niet weg. "Ik werd steeds vermoeider en heb me uiteindelijk ziek moeten melden. Ik bleek een flinke hersenschudding te hebben waar ik tot op de dag van vandaag last van heb."
"Dit had heel anders kunnen aflopen", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Wij nemen dit hoog op. Misschien is het niet hun bedoeling geweest iemand te raken, ze hadden moeten weten dat dit kon gebeuren."

Camerabeelden

Volgens Westerhoff hebben de bewakingscamera's van de parkeergarage de jongeren gefilmd. "Die beelden hebben we inmiddels. Daarop zijn vier jongeren duidelijk zichtbaar. Het gaat vermoedelijk om jongeren van een jaar of 16 en omdat ze waarschijnlijk minderjarig zijn, maken we de beelden niet openbaar. Ik zou willen zeggen tegen de jongeren: meld jezelf, voordat wij mogelijk binnenkort bij je op de stoep staan." 
Getuigen hebben in elk geval één jongen zien gooien. Hij droeg een grijs petje. Ook waren er twee meisjes bij die tijdens het gooien over de reling keken en lachten. 

'Gaat nog niet goed met me'

De gewonde vrouw hoopt dat de jongeren zichzelf melden. "Ze moeten weten dat dit echt niet kan. Het had nog veel erger kunnen aflopen. Nu, bijna drie maanden later, ben ik weer langzaam aan het opbouwen. Maar het gaat nog steeds niet goed met me. Sinds drie weken werk ik halve dagen, maar daarna ben ik echt kapot. Terwijl ik eerder probleemloos 36 uur vol kon houden. Dat frustreert enorm." 
Was je één van die jongeren, of weet je wie het zijn? Bel dan het gratis nummer van de tiplijn: 0800 - 6070. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.