nieuws

Inwoners Hengelo mogen grijze container toch houden

Huishoudens in Hengelo krijgen de keuze om de grijze container toch te behouden. Eerder besloot de gemeenteraad alle grijze containers te vervangen door ondergrondse containers, maar daar lijkt het college nu toch op terug te komen.
Het besluit om de containers te vervangen, zorgde in Hengelo voor de nodige weerstand. Reden voor het college om het plan nog eens onder de loep te nemen.
Het plan om de inwoners zelf te laten kiezen tussen een grijze container en het wegbrengen van een zak afval naar een ondergrondse container ligt nu bij de gemeenteraad. Op 19 december neemt de raad een definitief besluit. De plaatsing van de ondergrondse restafvalsysteem gaat wel gewoon door en dat blijft de basis van het afvalbeleid.

Kosten
Inwoners die de grijze container terug willen, moeten straks wel meer betalen voor het legen. De vaste kosten voor de container bedragen 36 euro. Dat komt bovenop het vaste jaartarief van 143 euro.
Het legen van een container van 140 liter kost straks 9,65 euro. Dat is nu 7 euro. Voor het legen van de grote container betalen inwoners van Hengelo straks 16,50 euro. Nu is dat 11,95 euro.
De container wordt straks één keer in de acht weken geleegd. Door het afval eens in de acht weken op te halen, wil de gemeente huishoudens stimuleren om afval te scheiden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.