nieuws

René Hake weg als trainer bij FC Twente

René Hake is niet langer de trainer van FC Twente. Assistent-trainer Marino Pusic neemt zijn taken voorlopig over.
Hake wordt niet ontslagen en zal niet vertrekken uit Enschede. Hij krijgt namelijk een andere functie. FC Twente gaat zich nu richten op zijn opvolger. 

Uiterst slecht

Jan van Halst is duidelijk over de beslissing: "We kunnen niet anders dan constateren dat we helaas een uiterst slechte seizoenstart kennen. De feiten zijn: acht wedstrijden, zes punten. Los van de resultaten zien we te weinig groei in het spel en ontbreekt de overtuiging. Zondag, tegen Willem II, was wat dat betreft kenmerkend." 
"Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze spelersgroep dit seizoen niet in de problemen hoeven te komen. Samen met Rene hebben we besloten dat hij stopt als hoofdtrainer en verder gaat in een andere rol bij de club. Dat is een moeilijke beslissing, zeker ook voor Rene zelf. Het zegt tegelijkertijd veel over hem. Het belang van FC Twente staat voorop en ook hij wil dat er een ommekeer komt."
Hake stond in totaal 75 officiële wedstrijden voor de groep als trainer van FC Twente waarvan er 33 verloren gingen. 27 duels werden in winst omgezet en 15 keer speelde Hake gelijk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.