nieuws

UIT-tips voor het weekend van 21 en 22 oktober

BigBugs in TwentseWelle Enschede
BigBugs in TwentseWelle Enschede
Dit weekend begint de herfstvakantie. Je hoeft je geen moment te vervelen. Volop herfstwandelingen en tochten, activiteiten in de musea en theaters, oktoberfeesten en ‘kunstmomenten’.

Kunstmoment Diepenheim

Kunstmoment Diepenheim is een kunstroute langs 50 bijzondere locaties waar meer dan 100 professionele kunstenaars exposeren. Variërend van galerie tot weide. Dit jaar is het thema: 'Landschatten'. Ook is er volop muziek, theater, workshops en een ‘Kunst-RUIL-moment’. Te bezoeken van donderdag 19 oktober t/m zondag 29 oktober, tussen 11.00 en 17.00 uur.

Boerderijverlichting Markelo

Boerderijverlichting Markelo is een sfeervolle verlichtingsroute door de verschillende buurtschappen van Markelo. Van donderdag 19 tot en met zondag 29 oktober staan ’s avonds tussen 19.00 en 22.30 uur boerderijen, panden en tuinen in de schijnwerpers. De start is aan de Roosdomsweg 32 in Markelo. Zelf rijden? Of met een busje of toeringcar? Het kan allemaal.

RTV Oost Oktoberfest Hardenberg

In Hardenberg wordt zaterdag het RTV Oost Oktoberfest gevierd met o.a. Die Jungen Tierseer en Die Eschländer Kapel. Trek je dirndl of lederhose aan en feest samen met je vrienden en familie aan lange tafels, met pullen bier, weisswein en bratwurst. RTV Oost maakt deze avond opnames. De zaal van de Evenementenhal Hardenberg gaat open om 20.00 uur.

De spin die veel scheetjes laat, Enschede

In het Muziekcentrum Enschede is zaterdag een familieconcert(3+) van het Concert van het Oosten. ‘De spin die veel scheetjes laat’ is een kinderboek van broer en zus Filemon en Clarinde Wesselink. Arrangeur Toek Numan heeft er een ontwapenend familieconcert van gemaakt, over vriendschap, lekker eten en jezelf zijn. Filemon is de verteller tijdens het concert. Aanvang 11.15 uur.

Familievaartocht in De Wieden

Een uurtje varen over de kleine Beulakerwijde in De Wieden? Dat kan zondag om 14.45 uur. Geniet van de verschillende watervogels  en  hooi- en rietlanden in dit prachtige natuurgebied. Geschikt voor alle leeftijden en goed te combineren met een andere activiteit op deze dag. Denk aan warme kleding want je stapt op een open boot.

BigBugs in TwentseWelle, Enschede

In Museum TwentseWelle in Enschede is het herfstfestival 'Van nul- tot duizendpoot' in volle gang, met talloze activiteiten in de herfstvakantie. Zondag is er de BigBugs show van straattheather Image. Kom griezelen bij de immense kever, het reuze lieveheersbeest en de mega grote kakkerlak. Bewonder hun harige poten, aai deze griezels en ga met ze op de foto.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.