nieuws

Hans Vroomen moet nieuwe burgemeester van Ommen worden

Hans Vroomen moet de nieuwe burgemeester van Ommen worden. De gemeenteraad heeft vanavond besloten hem voor te dragen als opvolger van waarnemend burgemeester Bas Verkerk. De 55-jarige Vroomen is op dit moment lid van het gerechtsbestuur van de Rechtbank Overijssel.
Vroomen, lid van het CDA, woont momenteel in Bodegraven. Namens het CDA was hij eerder raadslid, wethouder en locoburgemeester in Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven. 

'Transparant en inhoudelijk sterk'

Volgens voorzitter Annelies Bakelaar van de vertrouwenscommissie maakte Hans Vroomen in de gesprekken een bijzonder goede indruk. "Hij is transparant en inhoudelijk sterk, heeft een boeiende visie op de gemeentelijke overheid en goed inzicht in de burgemeestersfunctie."
"Zijn rustige en evenwichtige persoonlijkheid geeft een prima invulling aan het fenomeen dienend leiderschap, zowel in de richting van raad en college als naar de inwoners van Ommen. Bovendien heeft hij zich uitstekend verdiept in de problematiek van de gemeente Ommen."
"Hij wil zich sterk maken voor behoud van zelfstandigheid van de gemeente Ommen. Ook wil hij zich inzetten voor een goede, kwalitatieve doorontwikkeling van de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg."

Zevende burgemeester in ruim tien jaar

Vroomen wordt de zevende burgemeester in ruim tien jaar tijd in Ommen. De vacature ontstond in oktober 2015, toen Marc-Jan Ahne het burgemeesterschap neerlegde. Mark Boumans werd waarnemend burgemeester, maar vertrok in mei naar Doetinchem. 
De gemeenteraad wil graag dat Vroomen per 18 december wordt benoemd. Hans Vroomen heeft aangegeven zo snel mogelijk na zijn benoeming naar Ommen te willen verhuizen. Zijn gezin zal zich later in Ommen vestigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.