nieuws

PvdA-Statenlid wil op zoek naar oplossingen voor bevolkingskrimp in Overijssel

De bevolkingskrimp in Overijssel moet worden aangepakt. Om te beginnen moet er een krimp-conferentie komen, waar oplossingen bedacht moeten worden voor de krimpende bevolking op met name het platteland. Dat zegt PvdA-Statenlid Annemieke Wissink. Haar plan krijgt steun van veel fracties.Â
"De krimp wordt in de nieuwe begroting benoemd als één van de grote verschijnselen in de provincie. Maar er wordt niets gezegd over acties of plannen om het aan te pakken", zegt Wissink.

Gemeenschap geraakt

"Je ziet de verschijnselen overal. Kleine scholen staan onder druk. Pinautomaten verdwijnen in kleine dorpen. Er worden geen nieuwe huizen gebouwd. Dat zijn allemaal dingen die een gemeenschap raken."
Wissink kijk naar andere regio's waar vergelijkbare problemen zijn. "Groningen, Friesland, Zuid Limburg, de Achterhoek. Daar is ook sprake van krimp, maar daar lopen ze voor in de aanpak daarvan. Daar nemen ze maatregelen."
Maatregelen voor Overijssel moeten tijdens de krimp-conferentie worden bedacht. "Zie dat je mensen bij elkaar krijgt. Bewoners, deskundigen. Ga samen goede ideeën ophalen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.