nieuws

Politie op zoek naar belangrijke getuige van brand bij Stadsbrasserie Almelo

De Stadsbrasserie in Almelo na de brand
De Stadsbrasserie in Almelo na de brand © RTV Oost / Onder de Loep
De politie zoekt een blanke, kale man die vlak voor de brand bij de Stadsbrasserie in Almelo meerdere keren langs het pand fietste. In de nacht van 28 februari op 1 maart brandde de eerste etage van de Stadsbrasserie aan de Grotestraat volledig uit. Het pand is sindsdien onbruikbaar.
Uit politieonderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken. Nadat Onder de Loep begin maart aandacht aan de brandstichting besteedde, kwamen er meerdere tips binnen. Het leidde de politie naar nieuwe camerabeelden, waarop een fietser in beeld komt die mogelijk heeft kunnen zien wat er kort voor de brand in het pand gebeurde. 

Herenfiets met zwarte fietstassen

Het gaat volgens de politie om een blanke, kale man die fietste op een herenfiets met twee zwarte fietstassen. Hij heeft een normaal tot groot postuur en droeg die avond zwarte schoenen met een witte zool. Hij fietste op 28 februari rond 21.45 uur over de Grotestraat en fietste daar in de buurt enkele rondjes. 
De politie wil graag met deze man spreken, omdat hem mogelijk toen iets is opgevallen bij de Stadsbrasserie. Het nummer van de tiplijn is 0800 - 6070 (gratis nummer). 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.