nieuws

Waar is Arie Slob?

Zwollenaar Arie Slob lijkt vrijwel zeker de nieuwe minister van Onderwijs te worden. De politicus van de ChristenUnie keert dan na twee jaar weer terug in Den Haag. Maar sinds zijn naam voor de ministerspost wordt genoemd, horen of zien we niets meer van Arie Slob zelf.
Zijn telefoon blijft onbeantwoord. Op zijn werk - Slob is directeur van Historisch Centrum Overijssel - lijkt hij te worden afgeschermd. "Ik hoor dat hij er niet is", zegt de receptioniste beleefd.
Twee jaar lang was Slob weg uit Den Haag. De oud-partijleider van de ChristenUnie zat tussen 2001 en 2015 in de Tweede Kamer. Toen hij stopte gaf hij aan meer tijd met zijn familie te willen besteden, in Windesheim nabij Zwolle. Hij was opa geworden.

Docent maatschappijleer
Nu lijkt hij weer terug te keren naar de Hofstad, als minister van Onderwijs en Media. Slob stond zelf jarenlang voor de klas. Hij doceerde maatschappijleer aan het Greijdanus College in Zwolle.

De leerlingen van de school reageren verrast: "Cool! Dan heeft hij zijn werk goed gedaan", wordt gezegd. "Dan is er voor ons ook nog een beetje toekomst", grapt een tweedeklasser.

Meer namen voor kabinet Rutte-3
Er zoemen nog meer namen rond voor het kabinet Rutte-3. Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel, wordt genoemd als minister van Defensie. De huidige burgemeester van Deventer Andries Heidema zou voorgedragen zijn als minister van Landbouw. Oud-kamerlid en Zwolse wethouder Ed Anker wordt mogelijk staatssecretaris.
Komende week zullen de kandidaat bewindslieden op het Binnenhof verschijnen voor hun eerste gesprek. Of het Historisch Centrum Overijssel het straks echt zonder directeur Arie Slob gaat doen? "Dat is ons nog niet bekend", aldus de baliemedewerkster. "We hebben geen mededeling gekregen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.