nieuws

Groenbast terug in basis bij Go Ahead Eagles, De Kogel nog niet

Joey Groenbast keert vrijdag terug in de basis bij Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De vleugelverdediger, die anderhalve maand uit de roulatie was door een enkelblessure, maakte maandag al zijn rentree in het beloftenteam en is nu ook klaar om te starten in de hoofdmacht.
Dat kost Dennis Hettinga zijn basisplaats. Leon de Kogel deed ook een helft mee bij de beloften, maar hij begint vrijdag op de bank. Givan Werkhoven vormt dus opnieuw met Sam Hendriks het spitsenduo. "Givan heeft het uitstekend gedaan en daarnaast ben ik er nog niet van overtuigd dat Leon 90 minuten lang vol gas kan geven", legt trainer Leon Vlemmings uit.

Beste ploeg
Tegenstander Jong Ajax is de koploper van de Jupiler League. "Een hele gave uitdaging", vindt Vlemmings. "Ik heb ze maandag zelf zien spelen. Het is een hele goede ploeg, op dit moment de beste ploeg van de Jupiler League. Of dat aan het eind van het seizoen ook zo is, zullen we zien. Maar nu wel, ze staan ongeslagen bovenaan. Met een aantal jongens van het eerste spelen ze goed voetbal. Maar het maakt wel uit of je daar speelt of hier in ons eigen stadion. Dat moet het verschil maken."
"Goede serie doorzetten"
Go Ahead Eagles zelf is inmiddels drie duels ongeslagen. "Wij moeten gewoon onze goede serie doorzetten. We hebben in de laatste drie wedstrijden zeven punten gehaald en daarin ook een aantal keren het netje gevonden", weet de coach. "Nu er weer een aantal jongens bijkomen en we met een grote groep kunnen trainen, moeten we continu verbeteren wat we doen. Oftewel: we moeten thuis van Jong Ajax winnen."

Lambooij

Go Ahead Eagles neemt vrijdag ook afscheid van Lars Lambooij. De middenvelder zette deze zomer een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde 81 duels voor de club uit Deventer. 

Live op radio

Het duel in de Adelaarshorst is vrijdag live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.