nieuws

Steenfabriek 'De Werklust' in Losser verkocht voor één euro

Steenfabriek De Werklus
Steenfabriek De Werklus
De steenfabriek in Losser is vandaag door de gemeente Losser voor een symbolische euro verkocht aan BOEi, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed. De huidige huurder, Stichting Steenfabriek de Werklust, zet de huidige exploitatie als museum en evenementenlocatie voort.
Volgens de directeur van BOEi, Arno Boon, past Steenfabriek de Werklust bij de doelstelling om bijzondere objecten met een Rijksmonumentale status en objecten met beperkte exploitatie mogelijkheden te verwerven.
"De Losserse steenfabriek is bijzonder omdat alle onderdelen van het productieproces nog aanwezig zijn: de kleigroeve, het smalspoor, de vormloods, de ringoven en de droogloodsen. Een in Nederland uniek monument van bedrijf en techniek, dat we nu als eigenaar volledig kunnen gaan onderhouden en beheren", aldus Boon.
Activiteiten
BOEi gaat vandaag ook een huurovereenkomst aan met Stichting Steenfabriek de Werklust, waarbij voortzetting van de huidige activiteiten leidend is. Behalve als museum doet De Werklust ook dienst als bijzondere evenementenlocatie en fraaie trouwlocatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.