nieuws

PEC Zwolle mist geblesseerde Nijland tegen NAC, Parzyszek terug in basis

Stef Nijland ontbreekt zaterdag bij PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De spits heeft weer last gekregen van zijn lies.
"Hij heeft nu even een kleine terugval, maar op de echo was niet veel schade te zien", aldus trainer John van 't Schip. "De bekerwedstrijd van dinsdag komt waarschijnlijk nog te vroeg, maar misschien kan hij toewerken naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week."

Rentree Parzyszek

Tegen NAC is Piotr Parzyszek zijn vervanger. De Poolse spits was in de eerste zes wedstrijden de eerste keus van Van 't Schip, maar belandde daarna op de bank. "Hij heeft het fantastisch gedaan voor ons in de eerste wedstrijden, maar op een gegeven moment gingen de verwachtingen een beetje tegen hem werken. Maar hij heeft het heel goed opgepakt en hartstikke scherp getraind." 
De rest van het elftal blijft ongewijzigd. Middenvelder Erik Israelsson is weer fit en keert terug in de wedstrijdselectie.

Doorgaan op ingeslagen weg
PEC Zwolle speelde vorige week met 0-0 gelijk in de Kuip en hoopt in Breda de eerste uitzege van het seizoen te boeken. Van 't Schip: "We hebben bij Feyenoord een goed punt gepakt. Het zou zonde zijn als je daar niet een goed vervolg aan geeft. En dat heeft niks te maken met winnen of verliezen, maar met de manier waarop we voetballen. Als wij gaan voetballen zoals we willen dan ben ik al voor een heel groot gedeelte tevreden. Dat moet dan nog wel leiden tot punten, maar het belangrijkste is dat we doorgaan op de ingeslagen weg."

Competitief NAC

Tegenstander NAC promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie en staat nu op de veertiende plaats in de eredivisie. "Het is een heel enthousiaste ploeg met jongens die heel talentvol zijn. Als je ze laat voetballen, dan ga je problemen krijgen. Ze hebben in de eerste wedstrijden even moeten wennen aan de eredivisie, maar ze laten nu zien dat ze heel competitief zijn. NAC heeft het een paar keer in de slotfase weggegeven, maar die wedstrijden hadden ze ook kunnen winnen", weet Van 't Schip.

Live op radio

Het duel in Breda is zaterdag live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.