nieuws

OM eist boetes van 1500 euro voor uit de hand gelopen ruzie Enschede

OM eist boetes voor uit de hand gelopen ruzie Enschede
OM eist boetes voor uit de hand gelopen ruzie Enschede
De officier van justitie eist boetes van 1500 euro en twee weken voorwaardelijke celstraf tegen twee broers uit Enschede. Daarnaast wordt vrijspraak voor de betrokken vader geëist.
Een langlopende ruzie tussen twee Enschedese families escaleerde op 14 december 2015 voor de deur van een woning aan de Timorstraat. Nu, bijna twee jaar later staan een vader en zijn twee zoons voor de rechter.
Volgens de oudste zoon (41) is er al lang gedoe tussen de beide groepen. Een avond ervoor zou er een vuurwerkbom voor de woning van zijn partner zijn afgegaan, eerder zou er al eens een brandbom naar binnen zijn gegooid.

Dreigende situatie

Op de avond van de veertiende december ontstaat er een dreigende situatie als meerdere mensen voor de woning van de vrouw aan de Timorstraat staan. De 59-jarige vader en zijn zoons gaan poolshoogte nemen. Over wat er daarna gebeurt, lopen de situaties uiteen. 
De oudste zoon zegt dat hij bijna meteen een stoot pepperspray in zijn ogen kreeg waarna hij klappen krijgt. Ook zijn 39-jarige broer wordt bespoten met pepperspray en krijgt klappen. Als ze daar later aangifte van willen doen mag dat niet. Ze mogen verklaren, als verdachte. Pas na lang aandringen mogen ze toch aangifte doen maar het is tevergeefs, het Openbaar Ministerie schuift de zaken van tafel.

Gezwaaid met pistool

Volgens de officier van justitie is er een heel ander verhaal. Een van de aangevers werd meteen door vier man in elkaar geslagen en er zou ook dreigend met een pistool gezwaaid zijn. Wie dat deed is niet duidelijk. De 59-jarige vader werd ervan verdacht met het pistool te hebben gezwaaid, maar blijkt dus niet de dader. Een getuige omschreef degene die met het pistool zwaaide als een jong volwassene.
De zaken tegen de andere partij zijn geseponeerd: "het meeste letsel was aan hun kant." Toch houdt de officier van justitie rekening in haar eis met het feit dat het geweld van beide kanten kwam.
Sinds het incident is er weinig meer voorgevallen tussen beide families. Dat wil niet zeggen dat de ruzie gesust is volgens de jongste broer. Hij vreest voor zijn toekomst: "het voelt als stilte voor de storm, ik durf niet meer de deur uit.'
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.