nieuws

CDA Overijssel wil nieuw onderzoek Lelystad Airport voor totale gebied

Lelystad Airport gaat vanaf 2019 vluchten overneme
Lelystad Airport gaat vanaf 2019 vluchten overneme
Als het aan het CDA Overijssel ligt, wordt voor het totale gebied opnieuw in kaart gebracht wat de gevolgen van de vliegroutes van en naar Lelystad zijn.
Afgelopen week werd bekend dat de staatssecretaris door gemaakte fouten een deel van de berekeningen opnieuw laat uitvoeren. In het onderzoek werden cijfers over de motoruitstoot van 2013 gebruikt.
Dijksma liet weten dat die cijfers misschien achterhaald zijn. Ze verwachte overigens niet de uitkomsten van het onderzoek nu anders zullen worden. 

Inspraak

CDA Overijssel vindt dat er fout op fout is gemaakt. “In dit dossier stapelt zich fout op fout”, stelt woordvoerder Bouwien Rutten.
"Wie zegt dat dit de laatste is. Willen wij een betrouwbare overheid zijn, dan kunnen we niet anders dan het hele proces voor het in kaart brengen van effecten van Lelystad Airport opnieuw te doen, inclusief de inspraak van omwonenden."

Overijsselse belangen

“We zijn erg blij met de voortvarende aanpak van gedeputeerde Traag in dit dossier", laat Rutten weten namens de partij.
"Ze heeft na het bekend worden van de fouten door het ministerie direct geschakeld met Provinciale Staten en gaat samen met betrokken gemeenten een brief versturen met betrokken gemeenten en gaat samen met hen een brief versturen naar de staatssecretaris om de Overijsselse belangen duidelijk naar voren te brengen”.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.