nieuws

Recorddeelname aan Maiscross in Staphorst ondanks afwijkende locatie

De organisatie van de Maiscross in Staphorst is een beetje overdonderd; in vijf jaar kregen ze niet eerder zoveel aanmeldingen voor hun jaarlijkse crossevenement. Op een speciaal gemaakt parcours aan de Wethouder Wassebaliestraat strijden 172 coureurs vandaag voor de winst.
Hoewel de organiserende motorvereniging AMBC Staphorst de cross elk jaar organiseert is het dit jaar anders dan anders.

Uitwijken naar ander parcours

Volgens secretaris Henk Schra moest de vereniging dit keer uitwijken naar een ander parcours. “Normaal gesproken zoeken we een uiteraard een maisveld om te crossen. Dat konden we dit jaar niet vinden, dus hebben we dit terrein speciaal geprepareerd.”
Het terrein is een braakliggend perceel aan de Wethouder Wassebaliestraat, nabij het industrieterrein. Een vaste uitwijklocatie van de motorvereniging, maar dus geen maisland. Dat mag de pret niet drukken, aldus Schra: "Het gaat om de cross. Voor het oog hebben we langs het parcours wat maisplanten geplaatst."

Toch recorddeelname
Ondanks deze kleine tegenslag is het aantal aanmeldingen hoger dan verwacht; niet eerder meldden zich 172 deelnemers aan. Daar was de organisatie niet helemaal op ingesteld. “We zijn blij verrast natuurlijk, maar we hebben de aanvangstijden op het laatste moment moeten vervroegen”, vertelt Jan de Witte van de wedstrijdcommissie.
Alle niveaus zijn vandaag in Staphorst vertegenwoordigd: van de junioren (50cc) tot aan de MX1A-klasse met Staphorster held Klaas Hofstede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.