nieuws

Ruhof geeft recept Deventer Vondelspeculaas door aan kleinkind

De 80-jarige Frans Ruhof heeft gisteren het recept voor de Deventer Vondelspeculaas doorgegeven aan zijn 18-jarige kleinzoon.
Tot 1995 bakte Frans de bekende koek aan de Joost van den Vondellaan. Nu kleinzoon Gijs een bakkersopleiding heeft afgerond, stage heeft gelopen bij sterren-restaurant De Librije en veel heeft aangedrongen bij zijn opa, heeft hij het recept in handen. 
Vondelspeculaas wordt tegenwoordig niet meer aan de Joost van den Vondellaan in Deventer gemaakt. De koeken zijn te bestellen en worden thuisbezorgd. 
Gijs kreeg het recept al eerder onder ogen, maar sinds gisteren vindt zijn opa dat hij er klaar voor is. Om de koeken opnieuw te introduceren besloot Gijs meteen hoog in te zetten: hij bakte 240 koeken voor een verzorgingstehuis. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.