nieuws

Assaidi gidst FC Twente naar belangrijke thuiszege op Roda JC

FC Twente heeft een roerige week - waarin trainer Rene Hake aan de kant werd gezet - met een goed gevoel afgesloten. In de eigen Grolsch Veste werd een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Roda JC. Het werd 3-0. 
Na een moeizame openingsfase kroop de thuisploeg uit haar schulp en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een goede kans voor Jensen, maar zijn inzet werd gekeerd door Jurjus. Ook Roda JC deed van zich spreken via Schahin, maar de inzet van de spits eindigde in het zijnet. Even later kwam Twente op voorsprong. Assaidi versierde een strafschop na een lichte overtreding van Kum en dat buitenkansje werd hoogstpersoonlijk benut door de linksbuiten. 
Na rust hield de thuisploeg het overwicht en was het al snel dicht bij de 2-0 via Jensen, maar de Fin schoot na een individuele actie naast. Een paar minuten later werd de marge wel verdubbeld door Assaidi, die eenvoudig binnen kon schieten na een pass van Slagveer. Daarmee was het verzet van Roda JC gebroken. Uiteindelijk werd het nog 3-0 voor de thuisploeg dankzij Bijen. De verdediger reageerde attent toen een kopbal van Boere via de lat voor zijn voeten belandde. Door de overwinning stijgt FC Twente naar de dertiende plek in de eredivisie. 

FC Twente - NAC Breda 3-0

1-0 Assaidi (strafschop/26)
2-0 Assaidi (57) 
3-0 Bijen (73)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Lam Holla, Kum, Schahin
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Cuevas; Holla (Van der Heyden/85), F. Jensen (Tighadouini/74), Liendl; Assaidi (Buckley-Ricketts/85), Boere, Slagveer.
Roda JC: Jurjus; Götz, Kum, Auassar, Vansteenkiste; Gnjatic (Ndenge/50), Gustafson, El Makrini (Vancamp/74); Rosheuvel, Schahin, Engels (Van Velzen/77). 
Bekijk hier de statistieken van de spelers van FC Twente. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.