nieuws

Windesheim bestuurder over X-gebouw: 'Eerste onderzoek niet geruststellend'

Het eerste onderzoek naar de vloeren van het X-gebouw van de Hogeschool Windesheim in Zwolle gaf geen geruststellende boodschap. Dat zegt Henk Hagoort, voorzitter van het college van bestuur van Windesheim.
Het schoolgebouw is voor onbepaalde tijd gesloten, in afwachting van de resultaten van vervolgonderzoek. "Dit gebouw heeft vloeren die op dit moment in heel Nederland onderzocht worden, naar aanleiding van wat voor de zomer in Eindhoven gebeurde", legt Hagoort uit. 

Risicovloer

Er is deze week eerst gekeken naar bouwtekeningen. Daaruit bleek dat de vloeren van het X-gebouw tot de categorie 'risicovloeren' behoren. "Gisteren hebben we boringen gedaan. Daaruit bleek dat we meer onderzoek moeten laten doen."
"Dat was geen geruststellende boodschap", zegt Hagoort. Zolang het gebouw dicht is, kampt Windesheim met een huisvestingsprobleem. "We hebben een grote campus, dus we proberen in te dikken. Maar we zullen ook alternatieve ruimte nodig hebben."

Overleg met gemeente over alternatieven

De komende week vindt het vervolgonderzoek plaats. "Als het onderzoek geruststellend is, kan het gebouw open. Zijn er verstevigingen nodig, dan doen we het dicht tot het weer goed is. We zijn met de gemeente in overleg over wat de alternatieven zijn."
Hagoort is geschrokken van het nieuws, maar er is nog geen paniek. "Er was even de schrik, want het roept nieuwe vragen op. Dit is nooit leuk, het is een mooi gebouw. Dat heb je het liefst open."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.