nieuws

Geschrokken en verrast over mogelijk onveilig X-gebouw Windesheim

Verrast en geschrokken, zo reageren studenten en een docent van Hogeschool Windesheim op het nieuws dat het X-gebouw mogelijk onveilig is. De open dag op 10 november gaat gewoon door.
Het is herfstvakantie, maar toch wordt er op de Hogeschool Windesheim in Zwolle door een handjevol docenten en studenten gewoon gewerkt.
Door de sluiting dit weekend kan dat niet in het X-gebouw en moet er worden uitweken naar een andere werkplek. De vloeren van het zeven jaar oude X-gebouw zijn mogelijk onveilig. Het schoolgebouw is daarom voor onbepaalde tijd gesloten, in afwachting van de resultaten van vervolgonderzoek.

Geschrokken

Docent Erik Veldhuizen kijkt vanaf zijn tijdelijke werkplek uit op het X-gebouw. Hij was best geschrokken toen hij het nieuws hoorde. "Het speelde wel even door mijn hoofd 'stel je bent aan het werk en het gebouw stort in', deze zomer heb ik in Eindhoven de ingestorte parkeergarage gezien met de onveilige vloeren."

Forse maatregel

Twee studenten zijn uitgeweken naar de kantine. "Geschrokken is niet het goede woord, ik was meer verrast omdat het er nog maar zeven jaar staat. Het is een forse maatregel om het X-gebouw te sluiten maar ik ga ervan uit dat er een serieus vermoeden is."

Open dag

Over een paar weken, op 10 november is er weer een open dag. Lex Kloosterman van Windesheim hoopt dan ook deze week meer duidelijkheid te hebben of er sprake is van een onveilige situatie.
"We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Het is nu nog vakantie, dan tentamens en dan begint het 'circus' weer, maar de open dag gaat hoe dan ook door. Het zou jammer zijn als we het paradepaardje van de school niet kunnen laten zien."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.