nieuws

'Brand Preston Palace ontstaan door sigarettenpeuk'

De brand in Preston Palace afgelopen juni werd veroorzaakt door een niet goed uitgedrukte sigarettenpeuk. Dat zegt de man die verdacht wordt van brandstichting bij het bekende hotel in Almelo, een 22-jarige man uit Scheemda (Groningen). Vandaag begon de rechtszitting tegen de man.
Op 22 juni dit jaar brak vlak er na tien uur 's avonds brand uit op kamer 1212. Het hotel werd ontruimd, honderden gasten werden op de parkeerplaats opgevangen.

Last van rook

Zeker zes gasten werden daar behandeld door ambulancepersoneel omdat ze last hadden van ingeademde rook, één van hen werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.
De kamer stond op naam van de 22-jarige Groninger. Hij verklaarde aan de politie dat hij een sigarettenpeuk had uitgedrukt en dat daardoor het bed in brand vloog. 

Uitgesteld

Omdat er nog vragen zijn over de oorzaak van de brand wordt de zaak uitgesteld. Volgens deskundigen van de politie zijn er namelijk meerdere plekken aangetroffen op de hotelkamer waar mogelijk brand is gesticht.
Er werden ook brandsporen aangetroffen in de EHBO-kamer op de begane grond. De verdachte zegt daarover dat hij er een brandende aansteker tegenaan heeft gehouden. 
Wanneer de strafzaak verder gaat is niet zeker. Wel duidelijk is dat het pas volgend jaar zal zijn. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.