nieuws

'Supporters Vak-P maken club te schande'

Supporters van Vak-P drongen afgelopen zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Roda JC het supportershome van de Vriendenkring van FC Twente binnen. "Door hun gedrag voelden mensen zich onveilig", zegt Vriendenkring-voorzitter Lucas Fransen. "Zo maken ze de club te schande."
Sinds het voorjaar is het supportershome van Vak-P gesloten door de gemeente omdat er in drugs zou worden gehandeld. Een groep van zo'n 25 supporters van Vak-P besloot zaterdag om dan maar bij het home van de Vriendenkring een biertje te drinken, net als bij de wedstrijd tegen Heracles eind september.

"Was voor beveiliging geen houden aan"

Maar het supportershome van de Vriendenkring is alleen voor leden met een pasje, niét voor andere supporters. "De fans drukten met z'n allen de boel naar binnen", zegt Fransen. "Er was voor de beveiliging geen houden aan."
"We hebben zes beveiligers, plus drie van RJ Security. Maar die staan verspreid door ons home, dat behoorlijk groot is. De beveiligers bij de ingang konden de hele groep niet aan."

"Leden Vak-P gedroegen zich asociaal"

Eenmaal binnen gedroegen de leden van Vak-P zich asociaal, stelt Fransen. "Ze rookten, wat bij ons niet mag. En ze hadden een grote mond tegen het barpersoneel, dat zich echt onveilig voelde."
"We zijn een familievereniging", zegt Fransen. "We hebben een andere doelgroep dan Vak-P. Bij ons is dit soort gedrag echt ontoelaatbaar."

"Passende maatregelen"

De Vriendenkring heeft overleg gevoerd met FC Twente, en zegt "passende maatregelen" te zullen nemen tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven.
Of Fransen verwacht dat er zich morgen weer Vak-P supporters zullen melden, wil hij niet zeggen. "Maar ik hou met alles rekening, anders zou ik naïef zijn."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.