nieuws

UIT-tips voor het weekend van 28 en 29 oktober

Nacht van de Nacht
Nacht van de Nacht
Het laatste weekend van de herfstvakantie is er van alles te doen. Een heksenwandeling, gek doen in Zwolle, struinen over de Landgoed Twente Fair of genieten van kunst? Beleef de herfst!

Doe’s gek in Zwolle

Doe's gek is vrijdag, zaterdag en zondag in Zwolle met een spetterend kinderevent. De IJsselhallen heeft vijf hallen gevuld met Lego, games, kermisattracties, hindernisbanen, een bios, springkussens, een racecircuit en liveoptredens. Ook komt winnares van The Voice Kids, Iris Verhoek, langs voor een bijzonder optreden. Doe’s gek is open vanaf 10.00 uur.

Oktoberfeesten Vriezenveen

Dirndls, lederhosen, lange tafels en bratwurst bij de Oktoberfeesten in Vriezenveen. Frans Bauer trapt vrijdag met een live-orkest het weekend af. Verder de Holland Show band en de regionale zingende fietsenmaker Leon Schipper. Zaterdag kun je onder andere genieten van Helene Fischer Double en zondag wordt het feest afgesloten met het Bokbierfestival.

Nacht van de Nacht
Ontmoet de uilen in het Staphorsterbos van Punthorst, op Hoeve Springendal in Hezingen kun je een uilenbal uitpluizen. Bij Doepark Nooterhof in Zwolle is er een sfeervol nachttheater en een excursie warmtekijker. In Dalfsen stap je op de huifkar en in Sint Jansklooster bekijk je de natuur in het donker vanaf een boot. Bekijk hier de Nacht van de Nacht locaties.

Lanceer een raket in Lattrop

Neem je eigen petfles mee van 1,5 liter, bouw een waterraket en lanceer de waterraket vanaf een lanceerinrichting met behulp van een fietspomp. Zo viert Cosmos Sterrenwacht dat het 60 jaar geleden is dat met de lancering van de Russische Spoetnik satelliet de ruimtevaart begon. Alle kinderen t/m 15 jaar mogen mee doen. Er zijn ook voorstellingen in het planetarium.

Landgoed Twente Fair De Lutte

Zaterdag en zondag wordt in het Lutterzand de Landgoed Twente Fair gehouden. Kom op 6 hectare natuurterrein struinen door het bos en genieten van (streek)producten, lifestyle-trends, demonstraties, theater en leuke activiteiten voor kinderen. Twee dagen doorlopend modelboten op de vijver, de Schaapskudde Twente, een mobiele klimwand en high rope parcours. Open vanaf 10.00 uur.

Heksenwandeling Nijverdal

Zondag is er een Heksenwandeling in het bos vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Toverspreuken, heksenrecepten, koken in een heksenketel? Kom meedoen met de heksenkunsten in de natuur. De heksen geven al hun geheimen prijs. Leuk voor kinderen vanaf 3 jaar en aanmelden is niet nodig. Het duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Een mooie afsluiter van de herfstvakantie. 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.