nieuws

Pure Energie uit Enschede voor vijfde keer 'groenste energieleverancier'

Pure Energie groenste leverancier
Pure Energie groenste leverancier
Pure Energie mag zich voor de vijfde keer achter elkaar de 'groenste energieleverancier van Nederland' noemen.
In het jaarlijkse onderzoek van onder meer de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu scoort de energieleverancier uit Enschede een tien.

Echt groene stroom

Pure Energie vindt het belangrijk dat ze deze titel mogen voeren, "Uit onderzoek blijkt dat zo'n 2 miljoen mensen in Nederland denken groene stroom af te nemen, terwijl zij in werkelijkheid grijze 'sjoemelstroom', vergroend met certificaten uit het buitenland, ontvangen."
Arthur Vermeulen, directeur Windenergie bij Pure Energie: “We zijn enorm trots voor de vijfde keer op rij te zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Steeds meer mensen in Nederland zijn zich bewust van hun eigen invloed op duurzaamheid en kiezen écht groene stroom.”

Ranglijst stroomleveranciers

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks de stroomopwekking, investeringen, productie, levering en inkoop van stroom van energieleveranciers in Nederland. Elk onderdeel wordt beoordeeld op duurzaamheid op een schaal van 1 tot 10. Samen leveren deze onderdelen een eindcijfer op. Pure Energie scoort vijf jaar op rij een 10 op alle onderdelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.