nieuws

Arie Slob klaar voor ministerspost: "Ik moet gaan"

Met 'pijn in het hart' neemt Arie Slob afscheid van het Historisch Centrum Overijssel (HCO). "De roep uit Den Haag en de verantwoordelijkheid die men voor mij heeft weggelegd was uiteindelijk sterker. Ik moet gaan", zegt de beoogd minister van Onderwijs.
Slob (ChristenUnie) verliet twee jaar geleden de politiek om in Zwolle aan het werk te gaan en zo meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. Zijn terugkeer naar Den Haag is een weloverwogen besluit geweest waarin hij ook zijn vrouw heeft betrokken.
"Dit soort beslissingen neem je niet alleen. We hebben het de afgelopen twee jaar heel goed gehad samen. Maar zij weet ook als geen ander dat er soms momenten in het leven zijn dat dit gewoon moet. Ze staat er achter en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Anders had ik het ook niet gedaan."

Portefeuille

Slob krijgt de portefeuille Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs en Media. En dat is volgens hem 'de hoofdprijs'.
"Ik ga proberen ervan te genieten. Want het is wel heel bijzonder en eervol om dit werk te mogen doen. En ik ga het ook met plezier doen, want het is een ontzettend mooi terrein. Ik zal mij er vol voor gaan geven."

Bezoek in het torentje

Net als gisteren ontvangt formateur en premier Mark Rutte vandaag alle aanstaande bewindslieden. Hij wil onder meer weten of er nog zaken zijn die de kandidaat-bewindslieden in opspraak kunnen brengen. Slob was vanochtend als eerste aan de beurt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.