nieuws

OM eist celstraf voor beroven pizzakoerier in Hertme

OM wil celstraf voor beroven pizzakoerieir
OM wil celstraf voor beroven pizzakoerieir
Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van anderhalf jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 27-jarige man uit Hengelo. De man trok volgens de officier van justitie begin dit jaar in het buitengebied van Hertme een pizzakoerier van zijn fiets en beroofde hem van zijn portemonnee.
"Een weloverwogen, goed geplande beroving waarbij een maaltijd bezorger in het donker van zijn fiets getrokken werd." Zo omschreef de officier van justitie wat er op de avond van 5 februari gebeurde op de Hedeveldsweg tussen Borne en Hertme.

Ontkenning

Sinds zijn aanhouding heeft de Hengeloër ontkend dat hij de maaltijdbezorger heeft beroofd. Inmiddels zit hij in een kliniek waar hij van zijn drugsverslaving af probeert te komen en legde hij tegenover de rechters een bekentenis af.
"Ik heb besloten schoon schip te maken", vertelde de man vandaag voor de rechtbank. Volgens hem trok hij de pizzakoerier niet van zijn fiets maar viel deze van schrik om toen hij plots met zijn gemaskerde belager geconfronteerd werd. De portemonnee zou vervolgens vrijwillig zijn afgestaan.

Boos op vroegere baas

De 27-jarige werkte eerder voor hetzelfde bedrijf als de koerier die hij beroofde. De overval lijkt een bewuste keuze. De man vertelde dat hij boos was op zijn vroegere baas. Die zou regelmatig gedwongen hebben om tekorten in de kassa te vergoeden. Bij de beroving gaf hij het slachtoffer daarom een boodschap mee voor zijn baas, "zeg maar dat die moet uitkijken."
Of de man in de kliniek mag blijven totdat hij zijn leven weer op de rit heeft, is onduidelijk.
De man werd tot nu toe alleen beschuldigd van diefstallen en kleine oplichtingen van winkeliers. De overval kwam later pas boven. "Die gaat roet in het eten strooien", aldus de officier van justitie. "Maar ik kan niet aan de pizzakoerier uitleggen, die op een donkere plek te grazen is genomen, dat er een straf in de voorwaardelijke sfeer moet worden opgelegd." 
Over twee weken volgt het vonnis van de rechters in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.