nieuws

Stegeman nog ongewis over opstelling: "Fitste team speelt"

Over de opstelling wil John Stegeman nog niks kwijt, maar de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser HSV Hoek neemt hij in ieder geval serieus. "Het gaat morgen om doorbekeren. Het fitste team speelt." Bart van Hintum is een twijfelgeval bij Heracles Almelo, Lerin Duarte komt in ieder geval niet in actie. 
Hoek speelt vier klassen lager dan Heracles Almelo, maar trainer John Stegeman wil de wedstrijd gewoon benaderen zoals altijd. "Wj zijn niet in staat om wedstrijden anders te benaderen. Wij zijn een professionele organisatie en bereiden de ploeg zo goed mogelijk voor."

Belgische en Nederlandse spelers

"Globaal hebben we een goed beeld van Hoek", zegt Stegeman die zelf ook beelden van de Zeeuwse hoofdklasser heeft bekeken. "Het is een voetballende ploeg die sterk is bij standaardsituaties met een mix van Belgische en Nederlandse spelers."

Penalty's

Hoek bereikte de tweede ronde van het bekertoernooi nadat het de strafschoppenserie tegen Lisse opnieuw mocht nemen. De eerste wedstrijd eindigde in 2-2 en Lisse nam de penaltys beter, maar omdat de strafschoppen niet in de goede volgorde werden genomen, werd de penaltyreeks overgespeeld. Hoek reed terug naar Lisse en nam dit keer de penalty's beter.

Lastige wedstrijden

"Ze zijn op een aparte manier doorgegaan, maar het was voor hun de kilometers waard. Ze hebben het zelf afgedwongen door goed te voetballen tegen een ploeg uit de 2e divisie. We hebben zelf ondervonden hoe lastig dat kan zijn." Heracles Almelo speelde in de vorige ronde tegen Rijnsburgse Boys en won met 0-2 na late treffers van Pelupessy en Vermeij. 

Historie

Heracles Almelo en HSV Hoek speelden ooit een keer eerder tegen elkaar. In 2003 won Heracles van de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen met 4-1. John Stegeman scoorde destijds twee keer. Echt bijgebleven zijn de treffers niet. "Ik hoorde het gisteren. Ik weet het gewoon niet meer. Sommige wedstrijden blijven je bij, maar het gros vergeet je uiteindelijk." 

Wijzigingen

Stegeman beslist pas na de middagtraining wie er gaan spelen tegen HSV Hoek, maar het kan zijn dat hij wat wijzigingen gaat doorvoeren. "Dat is omdat ik het meest fitte team wil opstellen. Daarnaast wil ik kijken naar spelers die het goed doen. Ik wil me nog door de medische staf laten informeren wie er wel en niet fit zijn. Het gaat erom dat je honderd procent fit bent. Er zal in ieder geval zeker een gemotiveerd team aan de start verschijnen.'

Blessures

Lerin Duarte (bovenbeen), Sebastian Jakubiak(voet), Zeki Erkilinc (hamstring) en Brahim Darri (hamstring) zijn in ieder geval niet beschikbaar. Bart van Hintum (enkel) is nog een twijfelgeval.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.