nieuws

Pound is de nieuwste fitnessrage als het aan Samanta Vesentini ligt

Een nieuwe manier van sporten, overgewaaid uit Amerika; Pound! Een fullbody workout van 45 minuten die cardio, conditie en krachttraining combineert met Yoga en Pilates. Er zijn niet veel sportscholen die er les in geven. Sportschool Luv2Move uit Almelo is één van de eerste in Nederland.
"Het is geschikt voor alle fitness niveaus en het vernieuwende eraan is dat je helemaal los kunt gaan op rockmuziek door het gebruik van drumsticks", aldus sportinstructrice Samanta Vesentini van Luv2Move. "Het zijn sticks die lijken op drumsticks. Maar deze gebruik je dus voor een bepaalde vorm van fitness. Het is een workout, gebaseerd op drummen. Cardio, kracht en pilates doe je tegelijk in één les. Het is best pittig en je krijgt er flink spierpijn van." 

Aansprekend

Het ritme van het drummen doordringt de hele hersenen, waardoor je je aandacht verbetert en vermoeidheid en stress verminderd. Vesentini: "Het spreekt vooral vrouwen aan van verschillende leeftijden en vaardigheden. Alle lessen tot januari zitten al vol. Mannen hebben we nog niet binnen kunnen slepen, maar iedereen kan er aan meedoen. Er zit ook geen leeftijdslimiet aan vast."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.