nieuws

PEC Zwolle met pijn en moeite langs Kozakken Boys in strijd om KNVB Beker

PEC Zwolle had het in eigen huis verrassend zwaar tegen de tweede divisionist Kozakken Boys in de strijd om een plek in de volgende ronde in de KNVB Beker. In de extra tijd besliste uiteindelijk Erik Bakker de wedstrijd via een strafschop. Het werd 3-2.
PEC Zwolle begon al vroeg aan de jacht op de openingstreffer. Erg moeizaam ging dat niet, want al na acht minuten kreeg Younes Namli de bal voor de voeten die hij vervolgens hard langs de keeper van Kozakken Boys kon schieten. Na de openingstreffer kreeg PEC veel kansen om verder op voorsprong te komen, maar deed dat niet. 
Kozakken Boys wist wat meer met zijn kansen te doen. Al vroeg in de tweede helft maakte Ahmed El Azzouti tegen de verhouding in de gelijkmaker. Krap een kwartier voor tijd lukte het PEC pas weer om op voorsprong te komen via Philippe Sandler. Van erg lange duur was de opluchting overigens niet. Een paar minuten voor tijd schoot Gwaeron Stout van een afstand langs Mickey van der Hart.

Bakker redt Zwolle

In de extra tijd ging het voor de Zwollenaren bijna fout, maar Thomas kon de bal van de lijn koppen. Daarna ontstond er een waterval aan kansen voor PEC, die pas na een kwartier voor een doelpunt zorgde via een strafschop die werd genomen door Erik Bakker. Dit keer lukte het wel om de voorsprong vol te houden en won Zwolle met 3-2.

PEC Zwolle - Kozakken Boys 3-2

1-0 Namli (8)
1-1 El Azzouti (52) 
2-1 Sandler (77)
2-2 Stout (88)
3-2 Bakker (105+2/strafschop)
Arbiter: Kooij
Geel: Monteiro, Thomas, Mendes Moreira, Ehizibue, Stout, Marcellis, Jakoba
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Sandler (Dekker/92), Freire, Van Polen (Marcellis/70); Bakker, Saymak (Marinus/61), Thomas; Namli (Ondaan/87), Parzyszek, Mokhtar.
Kozakken Boys: Den Hartog, Gaari, Pollemans, Jakoba, Van Ingen, Monteiro (Sönmez/81), Bot (Agatowski/108), Pires Tavares (Mendes Moreira/75), Stout, Ignacio, El Azzouti (Mulder/80).
Bekijk hier de statistieken van de spelers van PEC Zwolle. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.