nieuws

FC Twente simpel naar achtste finales KNVB Beker door zege op Eindhoven

FC Twente heeft zich vanavond zonder moeite geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. In eigen huis won de ploeg van interim-trainer Marino Pusic met 3-0 van FC Eindhoven uit de Jupiler League.
FC Twente was de betere ploeg in de beginfase. Tighadouini, Ter Avest en Liendl probeerden het, maar scoorden niet. Na een half uur bracht Swinkels redding op een schot van Van der Heyden, in de rebound raakte Thesker de paal en uit de gegeven hoekschop die daarop volgde was het wel raak. Boere scoorde met zijn hoofd voor de Enschedeërs. Lieder was kort voor rust nog kansrijk, maar de ruststand was 1-0.
Direct na rust werd de score verdubbeld. Invaller Jensen vond Boere en die schoot simpel de 2-0 binnen. Even later mocht Tighadouini aanleggen vanaf de stip na hands van Lieder en hij faalde niet: 3-0. Daarna bloedde het duel wat dood in De Grolsch Veste. FC Twente vond het wel goed zo en Eindhoven wist niet meer te scoren. Donderdagavond zit Twente dus in de koker bij de loting van de achtste finales.

FC Twente - FC Eindhoven 3-0

1-0 Boere (30)
2-0 Boere (49)
3-0 Tighadouini (56/strafschop)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Lieder
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Thesker, Cuevas; Van der Heyden, Tighadouini, Liendl (Van der Lely/76); Assaidi (Jensen/46), Boere, Slagveer (Buckley-Ricketts/69).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, De Silva; Van Landschoot (Kuiper/80), Van den Boomen, Swinnen (Van Vaerenbergh/62); Van de Velde, Lieder, Kabangu (Loof/46).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.