nieuws

Zo'n vijftig mensen wachten bij vliegveld Twente vergeefs op oefenvluchten van Defensie

De militaire oefening was aangekondigd voor tussen 14.00 en 16.00 uur vanmiddag. En dus stonden er zo'n vijftig mensen vanmiddag op de spottersheuvel bij vliegveld Twente. Maar ze zagen uiteindelijk helemaal niets.
Deze week oefent Defensie onder de naam Red Dagger II. Ook gisteravond werd al geoefend. Vanmiddag zou sprake zijn van valschermsprongen en laagvliegende toestellen. Maar om 16.00 uur was er nog niets voorbij gevlogen

Veel kinderen

Mede vanwege de vakantie waren er opvallend veel kinderen. Maar ook de mensen die bij alles wat er gebeurt op het vliegveld acte de présence geven meldden zich weer. Zoals de drie jongens die met hun fiets uit Hengelo en Almelo waren gekomen.
"Als er iets gebeurt, dan ben ik er bij. Altijd", zegt één van hen. Ondertussen kijken ze op speciale sites op hun telefoon wat er zoal gebeurt in het luchtruim. "Er staan er nu een paar stil op Woensdrecht en er is wat onderweg naar Vlieland. Maar deze kant op komt er niks", luidt de teleurstellende conclusie.

'Ik denk dat de soldaat ziek is'

Na zo'n anderhalf uur harde wind en miezerregen getrotseerd te hebben haken de meeste toeschouwers af. Ook de mensen van de zorgboerderij. "We dachten wat leuks voor de kinderen te hebben. Maar helaas, er was niks te zien", zegt de man die het statief weer in de hoes doet. "Ik denk dat de soldaat ziek is", grapt een ander.
Wie nog een nieuwe kans wil maken om iets te zien: ook voor vanavond is een oefening aangekondigd tussen 19.30 en 21.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.