nieuws

Rouveen wil weer een supermarkt, wethouder gaat mogelijkheden onderzoeken

Dorpsraad Rouveen brengt enquêtes naar wethouder
Dorpsraad Rouveen brengt enquêtes naar wethouder
Rouveen wil weer een supermarkt, maar is dat wel haalbaar? De dorpsraad vroeg de inwoners van het dorp in een enquête wat zij belangrijk vinden bij een supermarkt. Vanochtend werden de resultaten overhandigd aan Bart Jaspers Faijer, wethouder van de gemeente Staphorst. Faijer zegt ‘de resultaten goed te gaan bekijken en de mogelijkheden te gaan onderzoeken'.
Begin 2016 sloot de enige supermarkt in het dorp omdat de opbrengst te mager was. Dat zorgde direct voor de nodige teleurstelling in Rouveen. De dorpsraad liet het er niet bij zitten en ging met een enquête langs de deuren. Het leverde 376 ingevulde enquêtes op, een representatief aantal volgens de wethouder.
De dorpsraad vroeg onder meer wat inwoners belangrijk vinden bij een supermarkt. Daarbij ging het om vragen als locatiekeuze, het assortiment, de prijzen van producten, openingstijden en parkeergelegenheid. Allemaal zaken die van belang zijn om erachter te komen of een supermarkt haalbaar is in de kern Rouveen.

Rekenen en onderhandelen

"De gemeente is blij met de gehouden enquête", zegt wethouder Jaspers Faijer.
"De resultaten duiden erop dat een zeker winkelaanbod gewenst is. We kunnen nu aan de slag met het verder bijeenbrengen van de vraag uit de gemeenschap met de bereidwilligheid van ondernemers om te investeren in voorzieningen. Daarvoor moet niet alleen gerekend en onderhandeld worden, maar er moet ook goed worden gekeken naar overleg met de buurt en de (verkeers)veiligheid."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.