nieuws

Politierechter veroordeelt Enschedese bestekdief tot twee weken cel

Enschedese bestekdief achter de tralies
Enschedese bestekdief achter de tralies
Vier weken cel, waarvan twee weken voorwaardelijk. Dat is de straf die de politierechter in Almelo een verhuishulp uit Enschede oplegde voor de diefstal van twee cassettes met tafelzilver. De cassettes met een waarde van 4000 euro waren eigendom van een bekende Twentse industriële familie.
De 30-jarige verhuishulp werkte al twee jaar voor het verhuisbedrijf en stond op de nominatie om een vast contract te krijgen. 

Tafelzilver
De man hielp in februari dit jaar met het inpakken van een lading goederen die naar Zwolle moest. Bij aankomst van de verhuiswagen ontbrak één doos, die met het tafelzilver. De 30-jarige was meteen al verdachte, niet alleen was hij de enige die na het vertrek van de vrachtwagen achterbleef in het bedrijf, de lege doos werd in de papiercontainer aangetroffen. De man ontkende toen hij door zijn baas werd aangesproken over de diefstal. Hij liep zelfs boos weg. De man kwam niet naar zijn rechtszaak. 

Het bedrijf, beducht voor reputatieschade, zette meteen een onderzoek op poten. Dat leidde al snel tot de vondst van het tafelzilver bij een opkoper in Hengelo, die had het gekocht voor ruim 800 euro. Het verhuisbedrijf kocht het terug voor dat geld en regelde dat het bestek alsnog bij de eigenaar op tafel kon liggen.

Geen schadevergoeding

De rechter wees de door het bedrijf gevraagde schadevergoeding af. De reden? De gestolen spullen waren niet van het bedrijf, maar van de oorspronkelijke eigenaar. En dat is de enige die een schadevergoeding mag vragen. Overigens kan het verhuisbedrijf de schade nog wel via de civiele rechter proberen terug te krijgen.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.