nieuws

Geldboete voor bij voetbalrellen FC Twente-AZ bewusteloos geslagen Duitser

Geldboete voor bij voetbalrellen bewusteloos geslagen Duitser
Geldboete voor bij voetbalrellen bewusteloos geslagen Duitser
"Die klappen die u kreeg waren eigen schuld, dikke bult, maar ik hou er wel rekening mee." Dat zei de rechter in Almelo vandaag tegen de enige Duitse voetbalsupporter die werd aangehouden bij de rellen na afloop van de verloren wedstrijd van FC Twente tegen AZ, morgen precies tweeënhalf geleden. De man werd bij die rellen bewusteloos geslagen door een agent toen hij een politiehond schopte.
De 23-jarige Duitser is veroordeeld tot een boete van 2000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij kreeg van de KNVB ook al een stadionverbod, de man mag de komende jaren geen voetbalwedstrijden in Nederland bezoeken. 

Schalke-aanhanger
De uit de buurt van Bochum afkomstige Duitser is een aanhanger van Schalke. Hij werd opgepakt op het moment dat een grote groep van zo'n duizend ontevreden Twente-aanhangers verhaal wilde gaan halen bij het bestuur van de voetbalclub. Ze gingen op weg naar de hoofdingang, waar de politie ingreep en charges uitvoerde. Volgens zijn advocaat kreeg hij nog meer klappen toen hij bewusteloos op straat lag. Na zijn aanhouding werd de man in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. 

"Ik was naar buiten gegaan om een biertje te drinken en wat te eten", zei de Duitser die aangaf dat hij niet in de gaten had dat er om hem heen rellen uitbraken. "Ik stond daar gewoon toen er plots politie was en die begonnen te slaan. Voordat ik het wist, lag ik in de handboeien in de bus." 

Waarschuwingen genegeerd
Volgens de rechter heeft de Duitser duidelijke waarschuwingen genegeerd. "U bracht zichzelf in de situatie, u zocht deze op. Het waren duidelijke waarschuwingen en als u om u heen had gekeken had u kunnen zien dat er bijna alleen nog maar blauwe pakken, helmen en paarden te zien waren." Voetballiefhebbers kunnen het gedrag van de fans missen als kiespijn aldus de rechter. "Die komen gewoon voor een mooi potje voetbal en zitten niet te wachten op dit gedoe." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.