nieuws

Hoogleraar Brinksma verruilt UT voor Hamburg University of Technology

Ed Brinksma
Ed Brinksma
Hoogleraar Ed Brinksma van de Universiteit Twente wordt de nieuwe voorzitter van het Presidium van de Hamburg University of Technology (TUHH). Hij begint in het eerste kwartaal van 2018 aan zijn nieuwe baan.Â
Brinksma was acht jaar rector magnificus bij UT, voordat hij eind 2016 zijn rectoraat overdroeg aan Thom Palstra. Sindsdien is hij hoogleraar COmputer Science aan UT. Naast zijn hoogleraarschap aan de UT, werkt Brinksma momenteel aan het Stevens Institute of Technology in Hoboken, New Jersey en aan de Singapore University of Technology and Design.

'TUHH vergelijkbaar met UT'

Brinksma over zijn benoeming: "Als een niet al te grote technische universiteit, met een vernieuwend onderwijsmodel, en aandacht voor ondernemerschap, lijkt de TUHH wel op de UT. De universiteit en de stadstaat Hamburg hebben de ambitie uitgesproken om de TUHH kwalitatief en kwantitatief te laten uitgroeien tot een leidende technische universiteit in Noord-Duitsland, en spil in het innovatieve ecosysteem van de metropool Hamburg. Het lijkt me geweldig om, met de Twentse ervaring op zak, daaraan een bijdrage te mogen leveren. Met spijt in mijn hart neem ik afscheid van de UT, waar ik het grootste deel van mijn academische carrière heb doorgemaakt, en die ik zeer veel verschuldigd ben. Ik hoop door samenwerking de band met de UT voor een deel te behouden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.