nieuws

Stegeman baalt na bekerzege Heracles: "Winnen is het enige wat we goed hebben gedaan"

Heracles-trainer John Stegeman heeft weinig plezier beleefd aan de bekeroverwinning (3-1) tegen de amateurs van HSV Hoek. "Ik vind dat wij niet heel veel goede dingen hebben gedaan", mopperde de coach. "Het enige wat we goed hebben gedaan is dat we hebben gewonnen. Dat vind ik een beetje sneu."
Stegeman miste de juiste instelling bij zijn ploeg: "Als je niet alles honderd procent doet, dan krijg je het tegen dit soort tegenstanders heel erg moeilijk. In balbezit hebben we heel bleu gespeeld: weinig initiatief, weinig beweging zonder bal. De laatste tijd gaat dat juist heel goed, maar dat heb ik vanavond niet gezien. En ook bij balverlies gaven we niet honderd procent bij het druk zetten, waardoor we in fases steeds te laat kwamen. Dan ziet het er gewoon heel slecht uit."

Cadeautje

Desondanks kwam Heracles op een 2-0 voorsprong in de eerste helft. "Dan hoop je een makkelijkere tweede helft te gaan voetballen, maar dan geef je weer een cadeautje weg en blijft het een wedstrijd. Hoek heeft nog genoeg mogelijkheden en kansen gehad. Ik wilde eigenlijk nog andere spelers wisselen, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Dat geeft wel aan hoe ik deze wedstrijd heb ervaren."

Jammer

Toch boekte Heracles uiteindelijk een 3-1 zege, waardoor het zich plaatst voor de achtste finales. "Dat is het meest belangrijke", beaamt Stegeman. "Maar je hoopt gewoon dat je je visitekaartje kunt afgeven als team en als individu. Dat heb ik vanavond gemist en dat is jammer."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.