nieuws

Overijsselse aanstaande ministers Bijleveld en Slob zijn er klaar voor

De een moet vanmorgen nog even naar de kapper en de ander moet het jacquet nog klaarleggen, maar verder zijn ze er helemaal klaar voor. Vandaag worden Ank Bijleveld en Arie Slob beëdigd door de koning als ministers. Slob wordt minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media en Bijleveld wordt minister van Defensie.
De twee hebben de zenuwen goed onder controle. "De start van een nieuwe fase is natuurlijk altijd wel spannend. Straks moeten de twee Overijsselaars zich melden op het Binnenhof. "Daar worden we verwacht bij Algemene Zaken. Vervolgens gaan we met een bus naar het paleis, waar de bordesscène met de koning volgt", aldus Bijleveld.

Kleding

Bijleveld staat op het bordes met een jurk uit Markelo. De dress-code voor vrouwen schrijft een middagjapon voor. De mannen gaan gehuld in een jacquet. "Hij ligt al klaar", aldus Slob.

Prioriteiten

Bijleveld en Slob zijn de afgelopen tijd al ingewerkt en weten wat ze moeten doen. Slob: "Straks vindt de overdracht plaats. Daarna zal met name het primaire onderwijs hoge prioriteit hebben."
Ook Bijleveld gaat verder waar minister Jeanine Hennis-Plasschaert is gebleven. "De basis moet in gereedheid worden gebracht. De materiële ondersteuning binnen defensie moet goed worden geregeld. 

In Overijssel blijven wonen

Het wordt pendelen tussen Goor en Den Haag en tussen Zwolle en Den Haag want beide bewindslieden blijven in Overijssel wonen. "Ik ben gewoon trots op onze provincie. Ik vind het ook heel leuk om samen met Ank deze stap te maken", aldus Slob.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.