nieuws

'Schaatstalent Thomas Geerdinck uit Hengelo wordt wereldkampioen allround'

Waar de meeste sporters dromen van een plak op de Olympische Spelen, droomt het 22-jarig schaatstalent Thomas Geerdinck uit Hengelo van iets anders: wereldkampioen allround worden.
Dit jaar kwam hij bij team JustLease, met daarin Ireen Wust, Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong. "Ik kan me nu 24/7 richten op het schaatsen. Dat is geweldig. Hiervoor zat ik bij gewest Friesland. Dat was mooi, maar ik moest bijvoorbeeld nog wel een bijbaantje nemen om rond te komen. Nu profiteer ik van de ervaring van m'n ploeggenoten, maar ook de faciliteiten zoals een fysio die altijd beschikbaar is. Ook ben ik anders gaan trainen, meer fietsen en lange blokken schaatsen. Ook ben ik meer in het krachthonk."

Persoonlijk record aan flarden

Aansluiting bij team JustLease werpt z'n vruchten af. "In het eerste wedstrijdje van het seizoen reed ik direct 9 seconden van m'n PR op de 5 kilometer af. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Want dit jaar moet ik het echt wel gaan doen. Ik moet ook wat bewijzen richting het team, vind ik."

Wereldkampioen

Je zou denken, in een Olympisch seizoen, dat wordt een strijd voor een ticket naar Pyongyang. Maar nee, dat heeft niet de prioriteit van Geerdinck. "Kijk, het zou fantastisch zijn als ik daar heen mag, maar eigenlijk droom ik van iets anders. Ik ben een echte allrounder en het hoogst haalbare daarbij is een wereldkampioenschap." En het zou dit jaar zo maar 'ns kunnen lukken. De ogen van alle collega's zijn gericht op de Spelen, dus met een focus op het WK zou Geerdinck zomaar die titel in de wacht kunnen slepen.
Komende dagen wacht eerst nog het NK afstanden. Geerdinck maakt zijn opwachting op de 1500 meter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.