nieuws

Marleen Bode maakt voorstelling over sterven, de dood en daarna

Theatervoorstelling Het Laatste Woord is een solovoorstelling voor mensen die bang zijn voor de dood, die boos zijn op de dood, die nieuwsgierig zijn naar de dood of gewoon een theatervoorstelling over dit onderwerp willen zien. "Ik had op een gegeven moment een ontzettende depressie. En ik dacht: er is nog maar éen uitweg. Maar door mijn katholieke opvoeding kon ik die weg niet bewandelen."
Marleen Bode is naast actrice ook uitvaartbegeleider, ceremoniespreker en trouwambtenaar. Ze schrijft daarnaast gedichten over sterven, de dood en het leven hierna; als uitlaatklep, maar ook als ondersteuning en herkenning voor anderen. "Sinds ik me kan heugen, ben ik gefascineerd door de dood en het stervensproces. Gedurende de jaren heb ik me erin verdiept door veel te lezen over stervensbegeleiding en rouw."

Bespreekbaar maken

"Ik hoop dat ik mijn ervaring kan inzetten. Dat ik een andere blik kan werpen op de situatie of het bespreekbaar maken."
De voorstelling 'Het Laatste Woord' is vrijdagavond 27 oktober te zien in theaterzaal Concordia in Enschede en vrijdagavond 15 december in Theater KamaK in Hengelo.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.