nieuws

Bornse Anka Jacobs genomineerd voor Verdraagzaamheidsprijs

Anka Jacobs over haar nominatie in Overijssel Vandaag
De Bornse VVD-politica Anka Jacobs is genomineerd voor de verkiezing Consul van de Verdraagzaamheid 2017. Aanleiding daarvoor is haar kinderboek, waarin stereotypering en acceptatie van verschillen centraal staan, en een open brief die zij schreef aan Premier Mark Rutte, waarin ze oproept tot meer verdraagzaamheid in de maatschappij. Ze hoopt de prijs te winnen: "Ik vind hun doel heel mooi. Ze willen positieve zaken in het nieuws brengen."
Het Paleis van de Verdraagzaamheid is een stichting die meer aandacht wil geven aan inspanningen om onverdraagzaamheid in de maatschappij tegen te gaan. Jaarlijks kiest de stichting een ambassadeur. Dit jaar vindt voor het eerst ook een verkiezing plaats van Consulaat en Consul van Verdraagzaamheid, waarbij de keuze wordt overgelaten aan het publiek.

Concurrentie

Anka Jacobs moet het in de verkiezing tot Consul onder anderen opnemen tegen Luc Freijer, van de Love is Love flyers. Die flyer was bedoeld als tegenreactie op de haatflyer tegen homoseksualiteit. In de race is ook de Haagse tassenontwerper Omar Munie die een ‘omarmband’ ontwierp. 
Stemmen kan tot en met 19 januari via de website www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.