nieuws

Bronzen beeld gestolen van graf doodgeschoten Deventenaar: 'Wie steelt er nou van de doden?'

Van het graf van de in april doodgeschoten Lauwie van Lies uit Deventer is vorige week een bronzen paardenbeeld gestolen. De familie probeert via Facebook het beeld terug te krijgen.Â
"Het beeld heeft natuurlijk veel emotionele waarde voor ons", vertelt een familielid. "Het staat op een graf, natuurlijk heeft dat waarde. Wie steelt er nou van de doden."

Aangifte

Volgens de familie van Lauwie wordt er veel gestolen op begraafplaats aan de Ceintuurbaan in Deventer. "Er staat nog zo'n bronzen beeld op zijn graf, maar we gaan het niet weghalen, dat zou betekenen dat je alles wel weg kan halen, zelfs bloemen. Dat gaat te ver."
Familielid Derk van Engelen, die samen met zijn vader Tinus de begraafplaats bezoekt: "Je bent zelfs op je eigen kerkhof niet meer veilig. Hier moet je gewoon van alles afblijven. Dit is te gek voor woorden."
De familie is in overleg of ze aangifte gaan doen van de diefstal. "We proberen eerst via Facebook het beeld terug te krijgen, mogelijk gaan we nog aangifte doen." Derk van Engelen is in ieder geval duidelijk. "Als de persoon bekend wordt die dit gedaan heeft....dat zal niet heel fijn voor hem zijn."

Lauwie van Lies

De 54-jarige van Lies werd in april doodgeschoten. Zijn 57-jarige echtgenote is aangehouden als verdachte. Op 7 december staat een regiezitting gepland. Het is de bedoeling van de rechtbank om half februari volgend jaar de strafzaak inhoudelijk te behandelen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.