nieuws

Bouw busboog in Spoorzone Zwolle gaat van start

Nu staan er nog schermen rond de nieuw aan te leggen busboog
Nu staan er nog schermen rond de nieuw aan te leggen busboog
De bouw van de busboog in Zwolle gaat maandag officieel van start. Dan verdwijnen ook de witte schermen zodat de werkzaamheden te zien zijn.
De busboog is een speciale brug over het spoor voor bussen, die straks het busstation aan de achterkant (zuidzijde) van het treinstation verbindt met de nieuwe busbaan op de Willemskade, aan de voorkant van het station.
Vanaf 2019 rijden er dagelijks zo'n 1200 keer bussen over de busboog. Het is de bedoeling dat door de aanleg van de boog minder verkeersoverlast is rond het station aan de voorkant. 

Spoorzone

De busboog is onderdeel van de grote verbouwing Spoorzone rondom het station. Het gebied aan de voor- zij- en achterkant (Hanzeland) van het station sluit niet goed aan op de stad. Om het aantrekkelijker te maken voor bedrijven en bewoners wordt het gebied aangepast. Het miljoenenproject neemt een paar jaar in beslag.
De brug wordt niet toegankelijk voor andere voertuigen of voetgangers. Hulpdiensten kunnen er wel gebruik van maken. Het ontwerp van de busboog is in samenspraak met de stad en bestuurders gekozen en krijgt beplanting en nestmogelijkheden voor vogels en vleermuizen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.