nieuws

Bijna veertig projecten krijgen financiële steun van Prins Bernhard Cultuurfonds

Bijna veertig projecten krijgen financiële steun van Prins Bernhard Cultuurfonds
Bijna veertig projecten krijgen financiële steun van Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het tweede kwartaal van 2017 bijna 100.000 euro uitgegeven, ter ondersteuning van 39 projecten op het gebied van natuur en milieu.
Het geld kwam onder meer uit een aantal CultuurFondsen op Naam, waaronder het Cultuurfonds Kampen en het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO)  
Het geld werd onder andere gespendeerd aan het muziektheaterproject De Wolfs Deerne uit Zwolle, dat op 11 mei 2018 in première gaat. Dit is een totaal Zwolse productie onder leiding van Ilona Kevelham (Creatief Producent), Boudewijn Koops (Theatermaker/ Sponsoring) en Glenn de Randamie (rapper Typhoon). De befaamde regisseur Ko van den Bosch wordt ingevlogen. De voorstelling wordt uitgevoerd precies driehonderd jaar nadat in de bossen rondom Zwolle het ‘Wolfskindje’ Anna Maria Jennaert werd teruggevonden. De Stichting Zwolse Stadsproductie kreeg voor deze productie €12.500.

Speelnatuur van OERR in De Wieden

Een ander bijzonder project dat financiële ondersteuning kreeg, is het natuurproject voor kinderen OERRR. Bij het bezoekerscentrum De Wieden bij St. Jansklooster in Nationaal Park de Weerribben-Wieden,  gaat Natuurmonumenten speelnatuur realiseren. Het doel van speelnatuur van OERRR is om kinderen spelenderwijs in aanraking te brengen met natuur en zo hun verbondenheid met de natuur te vergroten. Dat gebeurt bijvoorbeeld met een belevings- en blotevoetenpad. Het project ontvangt €5.000.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar ruim €800.000 om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.