nieuws

Kandidaat commissarispost AkzoNobel ingetrokken

AkzoNobel in Hengelo
AkzoNobel in Hengelo
De kandidatuur van voormalig ASML-topman Eric Meurice voor een plekje in de raad van commissarissen van AkzoNobel is ingetrokken. De aandeelhouder Universities Superannuation Scheme (USS) die hem naar voren had geschoven, is teruggekomen op dat besluit.
Het Nederlandse verf- en chemiebedrijf zelf zag al niks in de vroegere baas van chipmachinefabrikant ASML, maar zei niet wat de bezwaren tegen hem precies waren. Akzo heeft tevens een eigen kandidaat voor de bewuste commissarispost voorgedragen: Patrick Thomas. Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van eind november hadden de aandeelhouders van Akzo dus moeten kiezen tussen Meurice en Thomas.
USS, een Brits pensioenfonds, vond dat laatste maar een oplossing van niks. "Het vragen van twee zeer sterke kandidaten om elkaar voor een enkele positie te beconcurreren, zoals helaas door AkzoNobel is besloten, is niet de beste manier om de sterkste raad voor het bedrijf te bereiken'', aldus de Akzo-aandeelhouder in toelichting op de intrekking van de kandidatuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.