nieuws

Attractiepark Slagharen in verlegenheid door Facebookfoto's van pony's in water

Pony's bij ponypark Slagharen staan met de benen in het water
Pony's bij ponypark Slagharen staan met de benen in het water
Drie dagen voor de pony's definitief verdwijnen uit Slagharen is het attractiepark in verlegenheid gebracht door foto's van een bezoeker aan het park. Ze plaatste foto's op Facebook van pony's die gisteren diep met de benen in het water stonden.Â
"Het ziet er vervelend uit", erkent algemeen directeur Wouter Dekkers van het attractiepark. Maar hij benadrukt dat het met de pony's goed gaat. "Als de plek niet volledig droog is, worden de dieren op tijd naar binnen gehaald, de stal in." Ook 's nachts blijven de dieren binnen.

Zag er goed uit

Slagharen heeft onlangs nog de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit over de vloer gehad vanwege een vergelijkbare klacht in de zomer. Ook toen stonden de pony's in het water. "Onze pony's en paarden zijn gecontroleerd. Het zag er volgens de NVWA allemaal goed uit."
Dat de dieren gisteren opnieuw in het water stonden, is volgens de algemeen directeur, net als deze zomer, een incident. "Het heeft hard en veel geregend. Ze staan op een zandplek en er is geen drainage." Dekkers benadrukt dat de dieren verzorgd worden door pony- en paardenmensen die met pony's en paarden zijn opgegroeid.

Hoe lang stonden de dieren daar zo?

Dat er nu, drie dagen voor de dieren definitief weggaan uit het park dit soort foto's op Facebook verschijnen, noemt de algemeen directeur vervelend. "Vooral voor de pony's is het vervelend. Ik kan ook niet zeggen hoe lang ze in het water hebben gestaan. Of dat een half uur is geweest, of twee uur." 
Normaal gesproken worden extreem natte delen van het terrein ook afgezet, maar zelfs dan is het nog mogelijk dat de dieren er zelf gaan staan. "Ik weet niet hoe eigenwijs die pony's zijn. Ik heb zelf geen verstand van paarden."

Kritisch volgen is goed

Het is ook niet zo dat het park, zo vlak voor het vertrek van de dieren, weinig aandacht meer heeft voor de dieren. "Ze worden tot de laatste dag goed verzorgd", benadrukt de directeur. "Natuurlijk zijn wij hier door in verlegenheid gebracht, maar we zijn ook vooral blij dat mensen ons kritisch volgen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.