Veel bezorgde studenten in Zwolle na sluiting X-gebouw Windesheim

De verlenging van de sluiting van het X-gebouw van Windesheim zorgt voor veel bezorgdheid bij studenten van de hogeschool. Dat zegt Sven Boekelder, voorzitter van Studenten Overleg Orgaan Zwolle.

"Bezorgde studenten zijn er in overvloed. Het is wel een klap voor Windesheim dat het nu definitief dicht is tot de zomervakantie", reageert hij op het besluit om het markante schoolgebouw de rest van het collegejaar te sluiten. 

Groot impact op Windesheim

Boekelder verwacht dat de sluiting een groot impact gaat hebben op Windesheim en de studenten. "Windesheim kampte al met een ruimtetekort, door de enorme aanwas aan studenten. Nu gaat het grootste gebouw ook nog dicht. We krijgen een uitdaging."

Vorige week was er aandacht voor de hoge werkdruk bij studenten. Met de sluiting van het X-gebouw zullen die problemen niet snel verholpen worden. "Er zijn heel wat vrije werkplekken die nu ingevuld gaan worden. Het gaan onregelmatige collegetijden worden met lastige contacturen."

Faciliteiten in X-gebouw

In het X-gebouw zit onder meer de opleiding Journalistiek, dat een tv-studio en een radiostudio in het gebouw heeft. "Daar hebben we de voornaamste klachten over gehoord. Ook over de Mac-lokalen in het X-gebouw."

"Uiteindelijk ga ik er vanuit dat er migratie gaat komen dat de faciliteiten naar de gebouwen gaan waar de colleges worden opgevangen. Maar tot nu toe is er geen toegang tot het gebouw en zomaar verplaatsen gaat ook niet."

Hoofddocent: "Zoeken naar oplossingen"

Volgens hoofddocent journalistiek Miranda van Dijk gaan de oplossingen voor de verplaatsing van materiaal uit het X-gebouw er "gewoon komen". De opleiding is nu bezig met zoeken naar die oplossingen.

Ook zijn er volgens Van Dijk geen klachten van studenten over de ontoegankelijke voorzieningen in het X-gebouw, maar zijn er enkel zorgen.

Meer over dit onderwerp:
Windesheim Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: